Στην εποχή μας  μπορείς να βρεις στην αγορά  αμέτρητα σχέδια επίπλων για κάθε χώρο του σπιτιού σου.  Όμως, για την αγορά επίπλων που προορίζονται για μικρούς χώρους θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν κάτι σημαντικό: την εξοικονόμηση χώρου. Εάν κι εσύ θέλεις να εξοικονομήσεις χώρο στο σπίτι που κατοικείς, εδώ θα βρεις λύσεις που θα κάνουν  τη ζωή σου πιο εύκολη!

                    

 Στην τραπεζαρία η αγορά ενός επεκτεινόμενου τραπεζιού είναι μια πολύ καλή επιλογή. Κι αυτό γιατί, θα έχεις τη δυνατότητα να μεγεθύνεις και να μικραίνεις την επιφάνεια του τραπεζιού, όποτε το επιθυμείς, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο. Για παράδειγμα, όταν έχεις επισκέπτες, θα επεκτείνεις την επιφάνεια, ενώ, τις υπόλοιπες ώρες θα εκμεταλλεύεσαι το χώρο, χωρίς περιορισμούς. Το σχέδιο των ποδιών του τραπεζιού θα πρέπει να είναι απλό (συνήθως 4 ίσια πόδια), ώστε τα καθίσματα των καρεκλών να κρύβονται κάτω από την επιφάνειά του. Επίσης, ένα στενόμακρο σταντ με σκαμπό μπαρ θα εξυπηρετούσε αρκετά σε πολύ μικρές κουζίνες και θα χάριζε ένα μοντέρνο ύφος!


  Για το σαλόνι μπορείς να επιλέξεις έναν καναπέ με αποθηκευτικό χώρο, όπου εκεί θα μπορείς να τοποθετήσεις ό,τι δε χωράει στην ντουλάπα σου ή να την αποσυμφορήσεις. Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις ένα ή περισσότερα σκαμπό ή πουφ στα οποία θα μπορείς να αποθηκεύσεις μικροαντικείμενα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δεύτερο υπνοδωμάτιο για τη φιλοξενία καλεσμένων, ένας καναπές που γίνεται κρεβάτι θα ήταν το ιδανικό. Το τραπέζι σαλονιού θα μπορούσε να έχει στυλ ζιγκόν,  ενώ, ένα έπιπλο τηλεόρασης με περισσότερα ντουλαπάκια ή ράφια στον τοίχο θα χρησιμοποιούνταν ακόμα και σαν  βιβλιοθήκη, που πιθανώς δε χωρά να τοποθετηθεί. 

 


Στο υπνοδωμάτιο η επιλογή ενός κρεβατιού με αποθηκευτικό χώρο θα ήταν η καλύτερη λύση, εφόσον ο χώρος της ντουλάπας δεν επαρκεί. Οι κουκέτες πρέπει να χρησιμοποιούνται στα περισσότερα μικρά δωμάτια και οι  συρταριέρες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν στενότερες και ψηλότερες. Σε φύλλο της ντουλάπας μπορεί να προσαρμοστεί κάποιος καθρέπτης, αν και αρκετές ντουλάπες τώρα έχουν ενσωματωμένο. 


 Τέλος, σε μικρές βεράντες συνήθως ο χώρος επιτρέπει την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με δύο καρέκλες ή ενός λίγο μεγαλύτερου με τέσσερις. Στη δεύτερη περίπτωση σωστό είναι οι καρέκλες να τοποθετηθούν ως εξής: οι δύο στη μία και οι άλλες δύο στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Θα πρέπει, επίσης, να δώσουμε έμφαση στον τύπο της καρέκλας (οπωσδήποτε στοιβαζόμενη ή πτυσσόμενη), αλλά και στο μήκος του τραπεζιού. Αυτό δε θα πρέπει να ξεπερνά το συνολικό φάρδος (μπράτσο σε μπράτσο) των δύο καρεκλών που μπαίνουν πλάι πλάι. Έχει διαπιστωθεί, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ότι η τοποθέτηση του τραπεζιού κάθετα στο μήκος της βεράντας είναι ό,τι καλύτερο, εφόσον υπάρχει χώρος μέχρι τα κάγκελα, τουλάχιστον 40-50εκ σαν πέρασμα. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείται χώρος και όλοι όσοι κάθονται απολαμβάνουν τη θέα.