Η επιλογή καθισμάτων για την τραπεζαρία εξαρτάται συνήθως από τα χαρακτηριστικά του τραπεζιού που ήδη έχουμε ή πρόκειται να αγοράσουμε. Για να γίνει εύκολη αυτή η διαδικασία και το αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

Εφόσον ήδη υπάρχει τραπέζι τραπεζαρίας σε μοντέρνο στυλ τότε η πιο σίγουρη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις καρέκλες στο αντίστοιχο στυλ που όμως να έχουν το ίδιο υλικό  ή χρώμα (π.χ. όλα τα πόδια χρώμιο ή μαύρα μεταλλικά, επιφάνεια τραπεζιού ίδιο χρώμα με πόδια καρεκλών).

 

Σε περίπτωση που η καρέκλα αποτελείται εμφανισιακά από ένα μόνο υλικό (ύφασμα, τεχνόδερμα ή πλαστικό) τότε μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε τραπέζι φτάνει να ταιριάζει με την διακόσμηση του σπιτιού ή να κάνει την σωστή χρωματική αντίθεση .

 Όταν υπάρχει στο σπίτι, τραπέζι κλασικού στυλ, τότε μπορείς άνετα να το συνδυάσεις με όλα τα είδη καρέκλας. Στα περισσότερα σπίτια που έχουν τέτοια τραπέζια θα δούμε διαταγμένες αντίστοιχου στυλ καρέκλες.


Ωστόσο  ο must συνδυασμός της εποχής  είναι: τραπέζι κλασικό ξύλινο-μοντέρνα καρέκλα (συνήθως διαφορετικού υλικού). Εάν κάνεις την αυτή την  επιλογή, θα πρέπει να δώσεις έμφαση στην χρωματική αντίθεση μεταξύ τους ώστε να απογειώσεις το αισθητικό αποτέλεσμα. Έτσι για παράδειγμα, ένα τραπέζι σε φυσικό(sonama) ή ανοιχτό καρυδί χρώμα θα ταίριαζε απόλυτα  με λευκές ή μαύρες καρέκλες ακόμη και χρωματιστές αρκεί να το επιτρέπει η συνολική διακόσμηση του σπιτιού σου.

  

Μία ακόμη τάση της μόδας είναι η επιλογή  καρεκλών τύπου Eams εξολοκλήρου από χρωμιωμένο ή βαμένο χρυσό μέταλλο σε παλαιού τύπου τραπέζια!


Βάλε γύρω από το τραπέζι μερικές ακριλικές(διάφανες) καρέκλες και το αποτέλεσμα θα δείξει εντυπωσιακό!


Εάν θέλεις να ενθουσιάσεις του καλεσμένους επίλεξε καρέκλες από βελούδο και χρυσό για την τραπεζαρία! 


Όσον αφορά στην εξοικονόμηση χώρου, εφόσον υπάρχει ορθογώνιο τραπέζι με τέσσερα πόδια, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν το μήκος εσωτερικά από πόδι σε πόδι. Ο υπολογισμός της συνολικής διάστασης των καθισμάτων, διαβάζοντας τις προδιαγραφές τους, θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι θα χωρέσουν δίπλα δίπλα, κάτω από το τραπέζι. Η απόσταση της πλάτης κάθε καρέκλας από τον τοίχο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 εκατοστά από τον τοίχο. Εάν επιλέξεις καρέκλες με μπράτσο, βεβαιώσου ότι δεν θα χτυπάνε στο κάτω μέρος της επιφάνειας του τραπεζιού πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά.